Festa de São Brás

image22image23
image21image19image18image17

Den lilla figuren visar helgonet São Brás i Campanário. 

De två följande bilderna är från Arco de Calheta och de övriga från CampanárioSão Brás är skyddshelgon till församlingarna i Campanário och Arco da Calheta och firas första söndagen i februari i respektive kyrka med nattvardsgång följd av en procession.

Sol över festligheterna både i Campanário och Arco da Caletha.

Kyrkan i Campanario är under invändig reparation, med ställningar i hela den bakre delen av kyrkorummet. Stora blomsteruppsättningar i främst rött och vitt kontrasterar vackert mot de vita och mestadels kala väggarna i en mycket stor, ljus och luftig kyrka.
Utomhus var "krims-kramsstånden" redan uppdukade klockan 11 på förmiddagen. I ett stånd hängde ett rejält nötlår i en krok i taket och eldarna i grilltunnorna hade redan fått fin glöd. En man blandade poncha med säker schwung med ponchapinnen, medan hans lilla dotter såg begrundande på. Ölen fanns naturligtvis på plats, så även kunderna.
Två runda podier, lusthusformade, på ömse sidor om kyrkporten, med plats för var sin promenadorkester, en stor scen med mäktiga högtalare lite längre bort borgar för en ljudlig och festlig kväll. 
Arco da Calethas kyrka var också pyntad, mestadels med röda flamingoblommor. São Brás statyn stod redo på sin blomsterprydda träskiva inför processionen. Kyrkan ganska dyster, men rikt smyckad, särskilt koret var med dess jesusgestalt under en paulun (sänghimmel?).
Även här hade en scen riggats upp strax intill kyrkporten, men inga mat eller dryckesstånd.  

Kommentarer
Postat av: Anci

Det är med stor beundran och stort intresse jag tar del av den nya kunskapen som erbjuds på denna blogg.
Intressant och kul !!

2008-02-04 @ 08:27:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0