Bland liljor och orkidéer

Lägg märke till de gracilt tecknade blommorna på orienteringstavlan, det var utsikten att få beskåda dessa vi på lördagsmorgonen for till det för oss närbelägna naturreservatet vid Storängsudd på Värmdö. Ett litet, men fint, reservat som vackrast om våren då rikligt med kungsängsliljor blommar i ek- och hasselskogens gläntor.
Vi hade fått utflyktsidén från Dagens Nyheters "Namn och Nytt" sida. Där omtalades liljorna som rutiga mystifikationer. För några år sedan stötte vi på en sluttning ner mot Kolström full av dessa kungsängsliljor, en sällsam syn som fastnat på näthinnan. Nu skulle liljorna förevigas på bild!
Då vi forcerat den första stättan stannade vi och "pratade" med de nyfikna små hästarna. Borde kunna rasen efter alla år på JFB, men nej!


Efter ännu en stätta var vi inne på reservatet och valde att gå stigen som tar vandraren medsols. Då vi inte varit ute på någon riktig vårpromenad tidigare i år så blev det mycket titta här, åh så vackert, måste ta en bild.....
Berghällar översållade med styvmorsvioler.Bredvid dessa blommor står en krusbärsbuske, kanske rester av en trädgård.

Så stod den då där, den rutiga mystifikationen med sina vita systrar.En myt säger att liljorna blir vita under sitt fjärde blomningsår!
Strax intill fann vi orkiden Adam och Eva med snarlika färg på blommorna som liljorna, men med betydligt bastantare växtsätt.En liten Eva hagen.

Vy mot Beatelunds gård, där det sommartid arrangeras musikaftnar.Fikapaus med segelbåtstävling.

Kommentarer
Postat av: Anci

Hej !

Vad glad jag blir !! Det är jättekul att titta in på din blogg och hitta ett nytt inlägg :)

Det är ju också roligt att få läsa om mer närliggande vackra platser med fina blommor. Och du kan dem också !!Kram

2009-05-20 @ 07:15:07
URL: http://lighthouse-ankan.blogspot.com
Postat av: Anonym

♥♥♥

2009-05-27 @ 18:30:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0