Var så god och sitt!

Söndagsutflykten är inställd!
Bilen fick anmärkning på bilbesiktningen. Bromsarna måste justeras och innan bilen fått "grönt kort" att fästa på vindrutan får man ej frakta vare sig passagerare eller gods! Nu är bromsarna fixade. Bilen hämtades fredag kväll, verkstaden stängde klockan nio och besiktningen likaså, men där var köerna långa.... Så det får bli en måndagsutflykt. De har en välbesökt kaffeservering på besiktningen, vilket kan behövas om väntan blir för lång.Över till bildarkivet.


Damer på kyrkbacken i Santo da Serra.Vi andra kan ju alltid slå oss ner på strandpromenadens hårda bänkar.
Lite mjukare blir det med den här fåtöljen från IKEA i Lissabon. Den  skall inhandlas vid nästa besök på kontinenten (vi väljer ett blått exemplar).Under en baldakin av bougainvilla finner man lä och ro för en läsestund.


Alla sittplatser är inte lika bekväma. Här sitter en man och delar på grästovor, som skall bli en gräsmatta hos grannen.

Nu är det planterat och klart. Resultatet blir inte en "green" precis, lite tuvigt känns det att gå på, men grönt och vackert blir det. Särskilt hos grannen, eftersom han har automatisk bevattning som sätts på om nätterna.


Många kvinnor sitter också tålmodigt på plastpallar i Funchals gatuhörn och bjuder ut sina varor, oftast torkade örter eller kartonger med säsongens bär.


Säsongsarbetare sökes till La Dolce Vita. - vilket namn på ett köpcentrum i Funchal!
Ett exempel på forna tiders fortskaffningsmedel för de besuttna, en så kallad tobago.Bara titta inte sitta


Ett så här vackert stilleben uppstod då husmålaren började rumstera om i möblemanget.En ståstol!
 
Ett kapell som motstod jordbävningen 1740 är Capela do Corpo Santo i den gamla delen av Funchal. Det uppfördes någon gång under 1500-talet och är tillägnat den helige Peter, fiskarnas skyddshelgon. Naturligt, eftersom denna del av staden var fiskarnas bostadsområde. Låga, smala hus finns fortfarande kvar intill kapellet och några är ännu bostäder, medan andra hyser småhantverkare.
Kommentarer
Postat av: Anci

Hej !

Nu blir jag glad !! Ett inlägg till och den här gången var det både roligt att läsa (som alltid) och många fina bilder (det brukar det också vara). Jag gillar också upplägget. Olika sätt/saker att sitta på :)Snart ses vi !Ha det underbart och hälsa till SKram

Anci

2009-11-23 @ 09:54:26
URL: http://lighthouse-ankan.blogspot.com
Postat av: Ölandsvindar

Härligt med gräsmatteplanteringen. Påminner väldigt om hårtransplantat som jag såg på något plastikkirurgprogram på TV nyligen. Ha det bra i solen!

Kram

Kerstin

2009-11-24 @ 09:36:16
URL: http://spanskavillan.blogspot.com
Postat av: Nonno

Trevligt bildreportage !

2009-11-28 @ 17:38:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0