Ytterligare mirakel


Då man kommer till Monte i Funchal, bör man bese kyrkan uppförd till de Nossa Senhora do Montes ära (Madeiras skyddshelgon).  Kyrkan är uppförd i nybarock 1741 - 1818 på resterna av ett litet kapell. Byggnadstiden blev lång, eftersom den nya kyrkan blev raserad av en jordbävning under byggnadstiden.
I kyrkan förvaras en liten träskulptur av jungfru Maria. Skulpturen, som antas ha undergörande krafter, skall enligt en legend från 1700-talet ha hittats av en herdeflicka, som vaktade boskap i omgivningerna, Terreiro da Luta. Flickan berättade, när hon kom hem, att hon lekt med jungfru Maria i skogen. Hon återvände till skogen tillsammans med sin far, där de hittade en skulptur av jungfru Maria i en glänta. Ingen har kunnat förklara hur skulpturen hamnat i skogen. Den står alltsedan dess i kyrkan, alltid med nyplockade blommor. Den 15 augusti varje år samlas tusentals madeirabor för att tillbe Maria, några har krupit på knä uppför de 74 trappstegen till kyrkans ingång.
Här finns också kvarlevorna efter den siste kejsaren av Österrike - Ungern, Karl den förste, som levde i exil på Madeira. Promenaden fortsätter vidare mot Monte Palace Gardens och till telefericons (dvs linbanans) ändhållplats. Linbanan startar i gamla stan vid strandpromenaden i Funchal.
Snart når man ett litet torg, Babosas, varifrån man kan nyttja ännu en teleferico för en färd till botaniska trädgården.

Vid torget låg ett litet kapell till och med 19 februari 2010. 


 Kapellet, ägnat Nossa Senhora da Conceicão, är helt bortspolat av vattenmassorna i samband med översvämningskatastrofen.

Kyrktrappan är vad som återstår.

Flodvågen svepte över kyrkan, spolade bort allt i dess väg över torget och ner i den djupa ravinen. 


Man skymtar telefericon till Funchal i bakgrunden.Men Madonnan kunde fiskas upp bland rasmassorna och ännu ett mirakel har skett på Madeira!

Statyn fördes till katedralen i Funchal där en mässa hölls, som ett tecken på att det finns hopp och tro för alla människor eftersom denna staty kunde räddas.
Tur i den stora oturen var, att statyns material är trä och att den således flöt!

Montes turister fortsätter att glädja sig!


Kommentarer
Postat av: Anci

Oj, det händer otroliga saker på er ö. Det var tur att madonnan klarade sig :)Får vi se mer från veckan ???Kram

Anci

2010-03-06 @ 16:41:25
URL: http://lighthouse-ankan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0