Levada do Canical - "Mimosalevadan"
Mimosalevadan är berusande vandring i vårens tid. Berusande i den mening att doften från träden är fantastisk. Träden är alldeles gula av blommor och blomklasarna ser så mjuka ut att man skulle vilja klappa dem. Men det tillrådes ej om man väl börjat gå längs levadan. Fast levadan betecknas som en enkel vandring i handböckerna. 
Man når denna levada med buss 156 från Funchal och kliver av i Marocos, strax efter det man har passerat Machico. Busschauffören vet var man skall kliva av för att finna levadan (bussen fortsätter vidare). Gå över den lilla bron, sedan upp för trapporna och därefter till höger.
Levadan slingrar sig genom ett mycket vackert landskap med vyer över machicodalen, så glöm ej kameran. Man befinner sig på en höjd av 300 meter över havet, vilken är den mest gynnsamma nivån för odlingar. I början möts man av fruktträd och planteringar på båda sidor av kanalen. Levadastigen är flitigt använd av de närboende jordbrukarna för att ta sig mellan sina odlingar. Avocado och sockerrör växer också här. Längre in på levadan blommar mimosaträden på höjderna och man förstår varför den kallas för mimosalevadan. 
Vandringen till canicaltunneln tar drygt tre timmar. Följ vägen till höger, där finner man busshållplatsen och en restaurang. 
Buss 113 går till Funchal och stannar mycket lägligt 100 meter från vårt hus!  

Här kommer de utlovade bildernaMycket odlas på en liten plätt och bevakas av en alert hund, som har ett regnskydd i en tunna (skymtas i bakgrunden).
Vackra fåror i den bördiga jorden.Liten stuga omgiven av blommande mimosaskogLevadans slut vid canicaltunneln.

   


Kommentarer
Postat av: Anci

Det var en överraskning ! Ett nytt inlägg.
Du låter verkligen kunnig och det är du ju också :)

Hälsningar Anci

2008-03-10 @ 07:57:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0