Gott slut!


Vilket uttryck "gott slut"! Men man vill ju, hur som helst, ha ett gott slut på året och för att hålla sig vaken till midnatt behövs något extra att mumsa och smutta på. Solen skiner igen efter veckor av storm och regn, så en omväg till affären fick det bli.
Camacha var målet. Lite otur hade vi där, vi fick bara se resterna av ett gigantiskt partytält och förbommade utskänkningsställen. Festligheterna gick av stapeln för tre dagar sedan. 
Här såldes "kött med vitlök", "kycklingsoppa" och "kakao" -  kunde säkert behövas i regnet. De obligatoriska stånden med vin och öl var redan nedmonterade.  

Strax intill kan man läsa, att här spelades den första fotbollsmatchen i Portugal år 1875.

Ytterligare en bit bort upptäckte vi denna törnrosaträdgård. Med skarpa ögon anas ett "snickarglädjeparti".

Vi smög försiktigt in bland träden och fann denna övergivna byggnad. Ute på gatan igen berättade en man att ägaren (rik som en gris!) numera var död och änkan avflyttad. 

Ute på torget träffade vi på detta lilla charmtroll.

Hemma igen kunde vi konstatera att kryssarna börjat inta lämpliga ankringsplatser inför kvällens fyrverkerier. När detta skrives har endast fyra anlänt, fem ropar utkiken på terrassen. Förra året kunde vi räkna till elva fartyg på redden och inne i hamnen.  


Den lilla "korken" som guppar framför den vita båten är Santa Maria, en replik av fartyget som tog Christofer Columbus till Madeira. Hur modiga var inte dessa män, betänk att de trodde jorden var platt och att havet plötsligt kunde ta slut!

  

Kommentarer
Postat av: Anci

Hej !

Gott nytt år !! Har ni haft en trevlig nyårsafton ? Många raketer ? Här är det snö och kallt.Kram till er

Anci

2010-01-01 @ 14:55:22
URL: http://lighthouse-ankan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0