Våren är här

Nu börjar äntligen lite ljumma vindar leka i palmbladen tillsammans med koltrasten, som tycks ha bråda dagar. Den rasslar i palmtoppen, bygger den bo tro? Får tala med ornitologerna på Öland. Den sjunger emellertid mycket vackert för oss, när vi sitter på terrassen och äter middag om kvällarna.


 

Maten kommer strax.


Den allerstädes tillgänglige trädgårdsmästaren här på egendomen har rensat murgröna från ovan nämnda palm i tre dagar och fyllt minst 16 säckar med frånskär. Ett snår med kannor har också rensats bort, eftersom de ju blommar från april till oktober, med visserligen vackra djupröda blommor, då vi är i Sverige långt från prakten. Resten av året står de bara där och retas med sina stora blad.
Palmstammen blottas och vyn över kyrkan och staden klarnar.


Tanken var att vi idag skulle köpa lite nya växter med åretruntprakt. Vi for till Santo da Serra där marknad hålls varje lördag - söndag året runt. Trodde vi ja! När vi i regn och dimma närmade oss marknaden, dök det upp fler och fler polisbilar och till slut blev vägen enkelriktad. Snart förstod vi att bilrally var på gång, vi hörde bilmotorer på högvarv eka mellan bergen och endast tre bönder med potatis, lök och knippor av vita kallor fanns på marknadsplatsen.Här brukar det vara full fart ......liksom här.En liten våt hund
Det brukar mer se ut så här eller...
så här, med brödbak på gång.


  


Jag köpte 14 kallor för 1 €. De står nu i vardagsrummet i två vaser och ser lite sorgliga men eleganta ut. 

 

Apelsinblom med underbar doft. Hoppas det blir frukter till jul!Mer doft från en promenad i backarna bakom vårt hus.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh vad härligt ! Här i old Sweden är det bara snödroppar och vintergäck som blommar, men det är inte så illa det heller.

Kerstin

2009-03-09 @ 19:57:48
URL: http://spanskavillan.blogspot.com
Postat av: Anci

Hej !

Här höll jag på att missa något. Ett nytt inlägg :) Madeira är verkligen blommornas ö. I dag har vi fått lite snö igen. Men våren kommer nog snart.

Ha det bra ! (Middagsbordet ser inbjudande ut)Kram

2009-03-10 @ 10:26:50
URL: http://lighthouse-ankan.blogspot.com
Postat av: Anonym

Oh, vad jag längtar tillbaka när jag läser och ser dessa bilder

Må så gott!

Kerstin Isling

2009-03-11 @ 11:41:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0