Torkskåp - en ugn?

Tänk om detta skåp kunde flyga!


I 22 år hängde jag in tvätt i torkskåp utan att någonsin sätta på värmen.

Nu i Madeiras fuktiga vinterklimat skulle det behövas ett skåp att torka upp kläder från byråer och garderober i, det känns verkligen ohälsosamt att behöva torka alla kläder med kroppsvärmen.

Förstår att det kanske idag verkar lite omodernt, då centrifuger gör tvätten snustorr. Men här blir den genast  kallfuktig över natten. Risk finns också att kläderna möglar i botten på byrålådan.

Vi for till stadens största vitvaruhandel. Där såg den engelsktalande expediten frågande på mig, när jag förklarade att jag ville torka kläder i ett skåp med värme. Hon hänvisade oss sex trappor upp till husets avdelningen för garderober. Orkade inte börja förklara igen och när vi kom ut hade det åter börjat hällregna.

Väl hemma slog vi upp Googles översättningsprogram på ordet torkskåp och fick upp "forno" dvs ugn. Produkten finns troligtvis ej i detta sydliga klimat med varma vindar.  

Gästhuset, med jalusidörrarna på glänt, får även i fortsättningen tjäna som torkrum.


Här sköljes strumporna i regnvatten och blir så mjuka, så mjuka. 


Kan avslöja att på 60-talet använde jag frysen till att förvara tomflaskor i!
Tyckte vid samma tid att färg-TV var helt onödigt!

Kommentarer
Postat av: Anci

Nu skriver du inlägg så snabbt att jag inte hinner med :) Roligt inlägg också. Tänk att torkskåp inte är någon stor produkt på Madeira ?!Ha en bra dag ! Hälsa SKram

Anci

2010-12-09 @ 07:21:47
URL: http://lighthouse-ankan.blogspot.com
Postat av: Ölandsvindar

Och jag tyckte vid samma tid att det gick jättebra att öppna konserburkar med hammare och mejsel, men fick då en konservöppnare av goda vänner som tyckte att jag var omodern och dessutom terroriserade grannarna.

Signaturen "Vi som delade på en tårta"

2010-12-10 @ 09:36:54
URL: http://spanskavillan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0