ServiceVårt nyårsfirande blev alltför häftigt för familjens kylskåp. Maten blev slankigare och mjukare för var dag som gick. Kondens på utsidan blötte ner busstidtabeller och komihåglappar. Kondens hade vi haft hela hösten, men vi trodde att det var luftfuktigheten som var extremt hög. Fast när frysfacket började frosta av sig självt, förstod vi att allt inte stod rätt till.  

Snabba utfärder till stadens vitvaruhus visade, att någon ny kyl/frys i ytskikt liknande de övriga "vitvarorna" inte stod att finna i en handvändning. Övriga köksmaskiner har ytor i någon slags brunmetallic färg. Färgen fanns, men skåpen hade vuxit till sig under åren som gått och fått nya finesser som till exempel isvatten/kuber i dörren. Dessutom hade de blivit alldeles för höga. Vi måste ta hänsyn till en uråldrig elmätare halvvägs upp på väggen. 


Vi slog till på ett vitt skåp, vilket passade bra i kökshörnet med det omgivande kaklet. 
Som tur var har vi en extra kyl med frysfack i gästhuset. Inte behövde vi fara till mataffären på flera dagar heller, det var bara att laga till rätter av de mest "kritiska" livsmedlen.  


Efter två dagar levererades nyinköpet av två starka män. De upplyste oss om att kylen behövde tio timmar på sig att komma till ro med vätskorna i kylenheten.
OK, men dörren var högerhängd och krävde sidbyte. Knepigt, då det blev mycket knuffande och vändande innan dörren satt rätt och vätskorna fick ytterligare tid på sig att lugna ner sig. 


Kartong och diverse frigolitbitar lämnades kvar utomhus, för att hämtas om två veckor, ifall vi under den tiden inte reklamerat varan.
Åbäket till kartong ser lite ankommen ut idag efter nattens häftiga åsk och regnväder. Inte kan man väl packa om kylen i dessa uppblötta trasor.

Igår fick vi ett förvånande telefonsamtal från varuhusets huvudkontor på fastlandet, där en man frågade på stapplig engelska om vi var nöjda med köpet!

Visst är vi det, fast vi undrar fortfarande om de verkligen kommer och hämtar den sladdriga kartongen! 


Kommentarer
Postat av: Anci

Nu måste jag ju bara säga en sak som jag säkert har sagt förrut. Det är ett stort nöje att följa era dagar på ön med kylskåp, palmer och annat. Det är roligt att inläggen är ofta förkommande nuförtiden !Kramar

Anci

2011-01-23 @ 07:58:15
URL: http://lighthouse-ankan.blogspot.com
Postat av: Ölandsvindar

Hallå därnere!

Vårt kylskåp börjar insjukna med liknande symtom så det blir byte så småningom när vi bestämt om vi ska ha kyl/ frys eller kyl + frys. Det senare alternativet kräver lite omdisponering av köksskåp men det kan ju också vara roligt.

Kram till er!

Kerstin

2011-01-23 @ 10:19:53
URL: http://spanskavillan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0